Κάλεσμα σε αγωνιστική έρευνα για τον Δεκέμβρη

Σαν συνέχεια του αφιερώματος για την αγωνιστική έρευνα, συμμετέχουμε σε μια έρευνα που κάνει ο Chris Wellbrook, μέλος του Anarchist Studies Network, για τον ελληνικό Δεκέμβρη. Θέλει να συγκεντρώσει φωνές ανθρώπων που συμμετείχαν από την Ελλάδα για τις εμπειρίες τους για το Δεκέμβρη.

Η έρευνα αφορά τη συμπλήρωση ενός ανώνυμου ανοιχτού ερωτηματολογίου, στα αγγλικά, που υπάρχει παρακάτω. Το κατεβάζετε σε μορφή .doc και το συμπληρώνετε στο σπίτι σας.

GreekQuestionnaire

Παρακαλείστε να μη στείλετε το ερωτηματολόγιο πίσω εδώ, αλλά να το στείλετε με email σε εκείνον μέχρι τις 28/11 στο:

Cwellbrook [παπάκι] riseup [τελίτσα] net

[εκεί που βλέπετε το παπάκι βάζετε το @ και εκεί που λέει τελίτσα βάζετε . ]

Φυσικά, αν θέλετε, προωθείστε το σε ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρει.

Άντε, είναι για καλό σκοπό!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον ερευνητή και σύντροφο πιο κάτω σε μια πρόχειρη μετάφραση:

 

Το όνομά μου είναι Chris Wellbrook, και τώρα είμαι διδακτορικός φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Sheffield. H παρούσα έρευνά μου εστιάζεται σε σύγχρονες εκφράσεις αντικαπιταλιστικής αντίστασης. Ελπίζω να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και βιβλιογραφία σχετικά με τις Αναταραχές στην Ελλάδα για να δω σε ποιο βαθμό μπορούν να είναι νέα κοινωνικά φαινόμενα και ποιές συνδέσεις έχουν με παλιότερους κοινωνικούς αγώνες.  Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να καταγράψω τις εμπειρίες των συμμετεχόντων για να αναλύσω κριτικά τι μας λένε αυτά τα γεγονότα για τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις με κυριαρχικά και καταπιεστικά κοινωνικά συστήματα σε μια προηγμένη καπιταλιστική κοινωνία – δηλ. την τάξη, το κοινωνικό φύλο και την φυλετική ανισότητα. Πιστεύω ότι η παλιότερη βιβλιογραφία δεν κατάφερε να δώσει στα άτομα που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες μια φωνή για να προσδιορίσουν τη δράση τους, και σκοπεύω να το διορθώσω αυτό με ένα πιο συμμετοχικό ερευνητικό μοντέλο και ηθική που βασίζεται σε ελευθεριακές αρχές. Είμαι μέλος του Anarchist Studies Network, UK, και του Anarchist Federation (www.afed.org.uk). Προηγούμενες εργασίες μου περιλαμβάνουν μια έρευνά μου για το περιοδικό Working USA των ΗΠΑ σχετικά με τον ιταλικό εξεγερτικό αναρχισμό που μπορείτε να βρείτε εδώ:http://stuff.karmus.dk/pol/Anarkisme/Tidsskrifter,%20blade%20og%20aviser/WorkingUSA%2020091203/6_GALLEANISTI_AND_CLASS_STRUGGLE_IN_LATE_NINETEENTH-CENTURY_AND_EARLY_TWENTIETH-CENTURY_USA.pdf

 

Πάλι το ερωτηματολόγιο, σε περίπτωση που δεν το είδατε: GreekQuestionnaire

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s