Συνάντηση Εργαζομένων στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή 7/5/2011

<!– @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } –>

Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;

Σε μια κοινωνία που οι δομές της καταρρέουν, τα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται δε θα μπορούσε ο χώρος της ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής να μείνει ανεπηρέαστος. Διανύουμε μια εποχή σαρωτικών αλλαγών στο χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών γενικότερα. Η κυβέρνηση ακολουθώντας την πολιτική της ΕΕ και τις επιταγές του ΔΝΤ, και με αφορμή την «κρίση», προχωρά σε πλήρη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της παιδείας.

Ως εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και στην ειδική αγωγή, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρακτικές που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα: απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, επ’ αόριστον καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, εντατικοποίηση της εργασίας και περικοπές στις δαπάνες λειτουργίας των δομών. Η χειροτέρευση των συνθηκών και η επισφάλεια που αυτόματα αναδύεται, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής, πράγμα που πλήττει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους χρήστες των υπηρεσιών και τις οικογένειές τους. Εργαζόμενοι, γονείς, παιδιά και χρήστες, έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην περιφέρεια και στα ταμεία, ενώ οι επίσημοι συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς αντιμετωπίζουν την κατάσταση επιφανειακά σαν ευκαιρία αύξησης του εκλογικού ποσοστού τους. Οι διοικήσεις δημοσίων αλλά και ιδιωτικών φορέων αποδεικνύονται ανίκανοι και απρόθυμοι να απαντήσουν στα αυτονόητα αιτήματα για ομαλή και ποιοτική λειτουργία των κέντρων.

 

Ορμώμενοι από:

  • την ανάγκη να αντιταχθούμε σε όποια μέτρα θίγουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και την ποιότητα της δουλειάς μας,

  • την επιθυμία μας για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες,

  • το όνειρό μας για μια κοινωνία όπου η ψυχική υγεία και ειδική αγωγή δεν είναι το κατώφλι πριν τον Καιάδα ούτε αποτελούν πολυτέλεια για τους λίγους,

 

Καλούμε:

Εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ψυχική υγεία και ειδική αγωγή (οποιασδήποτε ειδικότητας) να βρεθούμε σε μια προσπάθεια να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Μπροστά στην ανυπαρξία και στην ανικανότητα των διοικήσεων και των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων, δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί παρατηρητές.

Σε αντίθεση με όσους θέλουν να μιλάνε και να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βρίσκουμε λύσεις μέσα από την άμεση συμμετοχή μας και το κοινό μέτωπο αγώνα με τους χρήστες των υπηρεσιών και τις οικογένειές τους.

 

Συνάντηση Σάββατο 7 Μαΐου 18:00 Νομική 2ος όροφος αίθουσα 1

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s