Ανακοίνωση και ενημερωση για ΟΚΑΝΑ από το «Αντίθετο ρεύμα» – Δ ρομοκαίτειο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Την Δευτέρα μπήκαν συνεργεία του υπουργείου σε ένα ενδονοσοκομειακό ξενώνα (ξενώνας 16 ατόμων) στην κυριολεξία από το παράθυρο (ένα παράθυρο-φινιστρίνι για φυσικό φωτισμό) και άρχισαν να σπάνε δωμάτια ασθενών προκειμένου να χωρίσουν τον ξενώνα στη μέση! Ο υπέυθυνος μηχανικός του υπουργείου δήλωσε ότι εκτελεί εντολές τουΥπουργείου και ότι ο μισός ξενώνας θα γίνει ΟΚΑΝΑ και ο άλλος μισός θα παραμείνει ξενώνας! Επίσης ύψωνουν μεταλλικά τείχη και μέσα στις αυλές των ενοίκων ξενώνα (περίπου σαν αυτά του Συντάγματος) και γύρω από την μελλοντική μονάδα. Το θέαμα είναι τρομακτικό. Τείχη μέσα από τα Τείχη του Ψυχιατρείου και μέσα στην αυλή του ξενώνα. Τρείς ασθενείς υπέστησαν αναγκαστική έξωση και οι εργαζόμενοι εξασφάλησαν μετά από προσπάθεια να μη γυρίσουν σε τμήματα χρονίων και να πάνε προσωρινά σε άλλους ξενώνες ή τμήματα οξέων. Είναι προσωρινή όμως λυση αυτή.

Το σωματείο και μεγάλη ομάδα από εργαζόμενους πήγε επι τόπου κα έδιωξε τα συνεργεία κάνοντας κατάλειψη στο χώρο. Το συνεργείο αποκατέστησε πρόχειρα την παραβιασμένη είσοδο-παράθυρο με γυψοσανίδες και αποχώρησε.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερη κινητοποίηση αν ξαναπατήσουν το πόδι τους μέσα στον ξενώνα. Θα σας ενημερώνουμε. (στελνουμε και φωτογραφίες)

Η ανακοίνωση μας δεν περιλαμβάνει αυτά τα γεγονοτα γιατί δεν γνωρίζαμε που θα γίνει η μονάδα.

Σχετικό δημοσίευμα απο ελευθεροτυπία: "Εξωση σε ασθενείς από μονάδα ΟΚΑΝΑ"

Ανακοίνωση του αντιθετου ρεύματος από Δρομοκαιτειο:

Μία μονάδα “Ο.ΚΑ.ΝΑ” ..

… ένας ακόμη “εγκλεισμός”;

Σε μία ιστορική στιγμή που οι λαοί οδηγούνται στην πλήρη εξαθλίωση και σε μία περίοδο εξαιρετικά φορτισμένη εξαιτίας των ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, γίναμε θεατές πριν από λίγο καιρό μίας ακραίας αντιπαράθεσης μεταξύ Κράτους και Τοπικών Αρχών, με αφορμή την απόφαση για εγκατάσταση μονάδας ΟΚΑΝΑ στο ΑΤΤΙΚΟ και με μοναδικό αίτημα “ΟΧΙ ΟΚΑΝΑ στο Δήμο Χαϊδαρίου”. Τα κατάφεραν, δεν εγκαταστάθηκε μονάδα ΟΚΑΝΑ στο ΑΤΤΙΚΟ!

Αντί για αυτό βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην πραγματικότητα της εγκατάστασης της μονάδας του ΟΚΑΝΑ μέσα στο “Δρομοκαϊτειο”, μέσα στο Ψυχιατρείο!!!

Για άλλη μια φορά, η ακραία αντιπαράθεση με περιεχόμενα “έξω από εδώ” τελικά έχει το αποτέλεσμα που βολεύει πάντα όλους όσους δημιουργούν θέαμα γύρω από την μοίρα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας: τον εξανδραποδισμό και τον στιγματισμό τους, την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτός κοινότητας, μέσα στα συμβολικά ή και πραγματικά τείχη του Ψυχιατρείου, ή κάθε παρόμοιου «ολοπαγούς θεσμού».

Σίγουρα εγείρονται ερωτήματα για το ότι βιαστικά και με σκοπό την εξοικονόμηση κονδυλίων, από την ίδια αυτή την Πολιτεία του “ Λοβέρδου, του Πάγκαλου και του Παπουτσή” (επίσημους παραγωγούς προβλημάτων, διάλυσης και καταστολής), για πρόχειρη χωροταξική αναδιευθέτηση των μονάδων του ΟΚΑΝΑ με σαφή κατασταλτικά χαρακτηριστικά (πιο απλά, διωγμός από παντού των συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα εξαρτήσεων).

Το αποτέλεσμα, είναι η απλή διεκπεραίωση στη λογική της “αποθήκευσης” του προβλήματος με άλλα «δύσκολα» περιστατικά και με αμφιλεγόμενες “θεραπευτικές” διαδικασίες που καμία σχέση δεν έχουν με σχεδιασμένες και στοχευμένες υπηρεσίες. Σκοπός τους είναι και η πλήρης αποδόμηση των υπηρεσιών απεξάρτησης και οι απολύσεις στο άμεσο μέλλον, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ κλπ.

Όμως η απάντηση σε αυτή την εγκληματική στάση δεν μπορεί να είναι αφορισμοί στη λογική “έξω από εδώ!”. Έτσι εξυπηρετούμε με το παραπάνω τους σκοπούς του Υπουργείου και της τρόικας.

Το Αντίθετο Ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, είναι κατά της χωροθέτησης της μονάδας μέσα ή δίπλα ακριβώς στο Ψυχιατρείο “Δρομοκαϊτειο” και στα τείχη του. Όπως ήταν και κατά της μεταφοράς των εξωτερικών Ιατρείων μέσα σε αυτό. Το Δρομοκαίτειο θα μπορούσε να αποτελέσει «καλό παράδειγμα» και να διαθέσει, για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας υποκαταστάτων (του ΟΚΑΝΑ), ένα από τα ιδιόκτητα κτήρια του μέσα στην κοινότητα (στην ευρύτερη περιοχή ή και αλλού όπου δεν υπάρχει), με σεβασμό σε πληθυσμιακά και επιστημονικά κριτήρια και με εργαζόμενους (με την απαιτούμενη τεχνογνωσία) , που ο ΟΚΑΝΑ θα διαθέσει.

Εμείς ώς εργαζόμενοι ή ως κάτοικοι μιας περιοχής πρέπει να κατανοήσουμε και να καταφέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας, στις “ανθρώπινες” τους διαστάσεις. Εχουμε ευθύνη να μάθουμε “ποιός είναι τελικά ο πραγματικός εχθρός ” …

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, 31/10/2010

Στο antiθετο ρεύμα

Advertisements
This entry was posted in news.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s