5 χρόνια!

Σε 1 μέρα, αυτό το blog θα κλείσει τα 5 χρόνια του. 5 χρόνια υπομονετικής δουλειάς συγκέντρωσης πληροφόρησης, γνώσεων, ιδεών, εμπειριών οργάνωσης. Πολλές μεταφράσεις, πολλές αναγγελίες συνεδρίων, περιοδικά, βιβλία, πολλά που δεν έγιναν, γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος, ή και η επιθυμία.

Εκεί που πολλά νέα σχετικά blog και ιστοσελίδες άνοιξαν, άλλα έκλεισαν, άνθρωποι έβγαλαν τη ματαιοδοξία τους παροδικά σε μια σελίδα και μετά προχώρησαν αλλού, δίκτυα δημιουργήθηκαν, πολλές ομάδες, εκδηλώσεις έγιναν, είχαμε το Δεκέμβρη του Αλέξη, την κρίση, πολλά φοιτητικά, πολλές Πρωτομαγιές, πολλά Πολυτεχνεία.

Τελικά, η σιωπή, η εξορία και η πονηρία νικούν πάντα.

Κι εδώ όμως η κούραση, οι συνθήκες, άλλες υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τη σελίδα σε κάτι λίγο περισσότερο από αναγγελτήριο ενδιαφερόντων πραγμάτων.

Μακάρι στα επόμενα 5 χρόνια, να υπάρχει η επιθυμία, η διάθεση χρόνου και το δυναμικό για πολλά περισσότερα πράγματα.

Ή τουλάχιστον για να συνεχίσει η σιωπή, εξορία, πονηρία…

Advertisements

One comment on “5 χρόνια!

  1. Ο/Η michalis λέει:

    χίλια ευχαριστούμε για τα χρόνια που πέρασαν και καλή δύναμη για πολλά ακόμη χρόνια! πρόκειται κατά τη γνώμη μου για τον μόνο ιστότοπο που είναι τόσο καλά ενημερωμένος σε ζητήματα κριτικής ψυχολογίας στην Ευρώπη, ίσως μπορεί κανείς να βρει κάποια παρόμοια εγχειρήματα στη Βραζιλία – αλλά και πάλι δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί. Χαίρομαι ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν (αυτό-)προβάλεται κανείς περισσότερο από κανένα, αν και βέβαια λόγω γλωσσικών περιορισμών προβάλεται περισσότερο η αγγλόφωνη εκδοχή του critical psy. Μοναδική συνεισφορά αποτελούν τα νέα για το τι γίνεται στον ελλαδικό χώρο που κατά κάποιο τρόπο φέρνουν διαφορετικές πρωτοβουλίες πιο κοντά τη μία στην άλλη. Και πολύ καλή η γεφύρωση θεωρίας και πράξης. Πολύ ενδιαφέρουσα και η βιβλιογραφία στο τέλος και οι σύνδεσμοι δεξιά. Χρόνια πολλά λοιπόν, μιχάλης – Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s